Pilgrim Bulldog 1600 automaat  

Kleur: British Racing Green
Kilometerstand: 34737 km 


Altijd al een aparte klassieke cabrio willen rijden zonder de hele tijd te hoeven sleutelen?? of roestig plaatwerk te moeten vervangen/lassen etc. 

Dan is deze Polyester Pilgrim Bulldog met betrouwbare Ford techniek iets voor U. 

In Nederland is in 1992 deze Pilgrim gebouwd op een gegalvaniseerd chassis, een 1600 Ford Taunus motor gekoppeld aan een relaxt schakelende 3 traps automaat en een mooi interieur.  Er is nergens op bezuinigd tijdens de bouw en alle facturen van destijds zijn er nog bij, net als info over de Pilgrim Club. 

In de loop der jaren heeft de auto niet heel veel gereden, de teller staat na 30 jaar nog niet op 35000 km.... 

Hij staat op mooie chromen wielen met zo goed als nieuwe banden met chromen spaakinserts voor de klassieke look. 

Het ongebruikte dakje heb ik voor de foto's er even op gezet en dan zie je dat dat bijna nooit opgezet is geweest, hij is alleen open met mooi weer gereden. 

Makkelijke instap via de lage deurtjes is gegarandeerd en als je niet te lang bent, zit je heerlijk (ik ben 1,93 en das net iets teveel) achter het sportstuurtje en in de comfortabele kuipstoeltjes. 

Bagagerekje, veel chromen details en reservewiel achterop maken het geheel compleet. 

2 puntjes van aandacht.... De bouwer heeft altijd gedacht dat de auto slecht gespoten was, maar heeft zich nooit gerealiseerd dat hij is vervaardigd van polyester met een dikke gelcoat IN kleur wat betekent dat de naden van de body zoals hij uit de mal kwam nog op sommige plaatsen zichtbaar zijn. Mijn intentie was om die met velletje 2000 schuurpapier vlak te maken en te polijsten, de gelcoat is dik genoeg zodat je geen kale plekken krijgt. Maar teveel werk en te weinig tijd hebben mij er nog niet toe gebracht, mooi klusje voor de nieuwe eigenaar, of gewoon zo rijden zoals men de afgelopen 30 jaar heeft gedaan, je moet echt goed kijken om het te zien! En je krijgt aandacht genoeg met deze klassieker. 

Met polijsten kan je ook de paar krasjes van in en uit de garage duwen mooi wegpolijsten die op de spatborden zitten. 

Ande puntje is ook cosmetisch, de dashboardplank waar de tellers achter zitten is niet heel mooi meer. Eenvoudig te verwijderen, plak er een laagje wortelnoten hout op, blanke lak erover en hij is als nieuw!

Kortom een (H)eerlijke cabriolet die ook goed te rijden is in slecht weer met de kap op.... 

Wordt geleverd met een nieuwe  APK bij aflevering

€ verkocht naar Duitsland (6-3)


E-mailen
Bellen