www.figarospecialist.nl
Voor uitsluitend de beste Figaro's direct uit Japan en de UK

<------Voor ons actuele aanbod klik hier links op de voorraadmodellen op basis van de gewenste kleur.


<------Please select the current cars in stock via their colour on the left.


Proefrit in een Figaro....


Wij zijn gewoon geopend voor service en verkoop. Zoals altijd werken we uitsluitend op afspraak, maar staan we nog steeds voor U klaar ook ‘s avonds en in het weekend.


PS: al onze Figaro's worden afgebeeld en verkocht zonder radio, we bieden 4 verschillende radio opties aan en steeds vaker horen we van klanten dat ze liever muziek streamen via een Soundbar. Sowieso moeten originele radio's aangepast worden voor gebruik van Europese zenders. De radio opties zijn terug te vinden bij de pagina accessoires.


Sommige van de op onze website aangeboden Figaros staan bij ons in consignatie, dat wil zeggen dat U ze koopt van een particulier persoon. Wij hebben wel alle modificaties en groot onderhoud op deze voertuigen uitgevoerd.


Met in totaal nu 355+ verkocht in 14 jaar zijn we de grootste reseller van Figaros in Europa!


O ja, om iedere twijfel bij een toekomstige klant weg te nemen, wij leveren alle Figaro's met 3 maanden garantie en iedere keuring is altijd toegestaan, Wij staan achter ons eindproduct als we het verkopen!


Een Nissan Figaro is een goede, leuke verantwoorde investering waar men jaren plezier van kan hebben.


Helaas kan er natuurlijk in het verkeer altijd wel eens iets gebeuren, het hoeft niet eens uw eigen schuld te zijn. Wij adviseren dan ook altijd om een taxatierapport op te laten stellen met de juiste waarde.

Pas op met schade auto's. Het komt nogal eens voor dat men een schade auto in de UK koopt en die wordt dan, vaak amateuristisch, opgelapt en voor veel geld hier in NL verkocht.


Echter wij beschikken over een database van ALLE Figaro's en weten of een auto schade heeft gehad of niet. Inde UK wordt nml een schade in categorieën ingedeeld en bijgewerkt in de RDW database. Dan krijgt hij een klassering CAT-C of Cat-D mee en is het een totall-loss auto die in de UK niet meer de weg op mag voor hij opnieuw gekeurd is. Maar, als je zo'n auto exporteert, verdwijnt die status.


Ook rommelt men regelmatig met mijlentellers en bouwjaren want we vonden een in NL aangeboden Figaro die van bouwjaar 1990 zou zijn, maar toen werden ze nog niet geproduceerd.... Engels kenteken: J256DYR, U bent gewaarschuwd!


Let ook op hoe sommige professionele autobedrijven een Figaro aanbieden....


We hebben van een EX Nissan Dealer uit Nuenen in Brabant weer een schoolvoorbeeld gezien van een opgelapte, totaal verrotte Engelse Figaro. De boel was gemaskeerd met popnagels, purschuim, Duct tape en tectyl. De auto is levensgevaarlijk doorgerot op cruciale plaatsen bij de wielophanging en zal nooit meer de weg op kunnen hierdoor. Deze auto is in September 2015 voor veel geld verkocht aan een niets vermoedende klant die hem (9 maanden later) dus totaal kan afschrijven! We hebben het wrak gekocht voor wat onderdelen maar het is heel triest om te zien hoe sommige auto's verkocht worden. Dit bedrijf heeft nu ook weer een Engels schade exemplaar opgelapt, kenteken H984BUU, pas op.... die heeft inmiddels een NL kenteken en staat te koop bij hen.....


Pas alstublieft op met Engelse Figaro's, van buiten lijkt het allemaal netjes, maar onderhuids kunnen ze compleet weggerot zijn door het agressieve strooizout met bindmiddel wat men in Engeland gebruikt, kom langs en we laten U het verschil zien....

onder de tectyl is de auto gewoon doorgerot....

TE triest voor woorden, dorpel 'gestut' door een plaat metaal er tegenaan te popnagelen..... Alles goed afgesmeerd met tectyl zodat niemand het zag.


Laat je vooral niets wijsmaken door handelaren met praatjes als deze Figaro is compleet gerestaureerd of gereviseerd en nu geheel getectyleerd is, een GOEDE Figaro heeft nml. geen restauratie of revisie nodig! Alleen verrotte exemplaren wil men maar wat graag maskeren met zoveel mogelijk tectyl om de onderhuidse toestand te verbergen! Ook verhalen van een nieuw geplaatste motor bij een specialist zeggen niet veel, vandaag moesten we weer een koppakking set opsturen naar een autobedrijf met een zogeheten nieuwe motor......die nu dus een oververhitte motor heeft gehad, door het eerder plaatsen van een verkeerd type koppakking! Ook deze auto was niet op voorhand door ons gemodificeerd.


Het is zo jammer om te zien dat bedrijven denken ons te kunnen imiteren door een Figaro aan te bieden, maar wij modificeren ze ook op alle kwetsbare punten zodat U er jarenlang plezier van zult hebben.


Pas ook op met Figaro's die al vele jaren in Nederland rond hebben gereden.


Als het al een auto is die door ons geleverd is (kans is groot als je nu eenmaal de grootste aanbieder bent sinds 13 jaar) kan het heel goed zijn dat de auto niet bij ons in onderhoud is geweest en daardoor mogelijk belangrijke levensverlengende upgrades niet heeft ondergaan. Zo staat in Mei 2022 op Marktplaats een groene Figaro te koop die wij 9 jaar geleden hebben verkocht voor 7000 euro, die nooit meer bij ons is geweest voor onderhoud en upgrades en wordt nu vrolijk aangeboden voor 9750 euro!


U bent gewaarschuwd.